Veelgestelde vragen over de online theorie cursussen

Zijn de theorie cursussen en proefexamens van jullie up-to-date?

De theorie cursussen en proefexamens die wij aanbieden zijn altijd up-to-date en gebaseerd op de laatste CBR criteria en de Nederlandse wetgeving. De proefexamens zijn samengesteld door onze instructeurs waarvan enkele zelfs bij het CBR hebben gewerkt. Daarnaast delen onze cursisten die pas het theorie examen hebben gedaan regelmatig de meest recente CBR examenvragen met ons. Deze vragen vind je terug in een apart document in de online cursus. Dit document wordt continue aangevuld met recente CBR examenvragen die we per mail van onze cursisten ontvangen.Waarom zou ik bij jullie een online theorie cursus volgen en niet bij een concurrent?

We hebben een aantal sterke punten waarmee wij ons onderscheiden van andere aanbieders. We delen de top 3 met je:

1: Onze online cursussen zijn na aankoop onbeperkt geldig. Dat betekent dat je er na aankoop net zolang en zo vaak gebruik van kan maken als je wilt. Bij concurrenten van ons vind je meestal een online theorie cursus die maar voor een bepaalde periode geldig is hierna moet je opnieuw betalen. Bij ons is dit niet het geval.

2: Onze cursisten die pas het theorie examen hebben gedaan delen regelmatig de meest recente CBR examenvragen met ons. Deze vragen vind je terug in een apart document in de online cursus. Dit document wordt continue aangevuld met recente CBR examenvragen die we per mail van onze cursisten ontvangen. Je bent dus letterlijk op de hoogte van de examenvragen die vorige week op het theorie examen bij het CBR gesteld zijn. Een betere voorbereiding is er niet.

3: Voor het gevreesde examenonderdeel 'gevaarherkenning' bij de online auto theorie cursus hebben wij een aantal unieke tips en tricks waardoor je altijd weet wat je moet doen; remmen, gas loslaten of niets doen. Deze tricks werken altijd en hierdoor heb je dit onderdeel op je examen al in de pocket.Hoe lang heb ik toegang tot de online theorie cursus na aankoop?

Onze online cursussen zijn na aankoop onbeperkt geldig. Dat betekent dat je er naa aankoop net zolang en zo vaak gebruik van kan maken als je wilt. Ook de proefexamens kun je zo vaak maken als je wilt.Kan ik ook proefexamens doen bij de online theorie cursussen?

Auto

Bij de auto theorie cursus zijn er 10 verschillende proefexamens die bestaan uit 3 delen. Het eerste onderdeel is gevaarherkenning en bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Je hebt bij het CBR maar 8 seconden de tijd voor het beantwoorden van de gevaarherkennings vragen. Wij zijn iets coulanter omdat je nog aan het oefenen bent. In totaal heb je bij ons 7 minuten de tijd om de 25 gevaarherkennings vragen te beantwoorden. Het tweede en derde onderdeel van het auto theorie examen zijn de onderdelen kennis en inzicht. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er ten minste 10 goed moet beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet beantwoorden. Wij hebben voor deze proefexamens deze twee onderdelen samengevoegd. In totaal zijn er dan 40 vragen waarvan je er 35 goed moet beantwoorden. Op het CBR examen worden de laatste twee onderdelen apart van elkaar getoetst.

Motor

Bij de motor theorie cursus zijn er 6 verschillende proefexamens. Deze proefexamens bestaan uit 50 vragen waarvan je er 44 goed moet beantwoorden. Je hebt maximaal 30 minuten de tijd om een motor theorie proefexamen af te ronden.

Wat is het voordeel van het volgen van een online theorie cursus?

Het voordeel van een online theorie cursus is dat je de theorie cursus in je eigen tijd en in je eigen omgeving overal op je mobiel of laptop kunt volgen.Kan ik de cursus op meerdere apparaten gebruiken?

Ja, dat kan. Je kunt de cursus ook volgen op je smartphone of tablet.Moet ik ook studiemateriaal aanschaffen?

Nee, bij onze online cursussen is al het studiemateriaal inbegrepen.Kan ik de cursussen offline gebruiken?

Nee, dit kan helaas niet.

Vanaf welke leeftijd mag het examen afgelegd worden?

Vanaf 16 jaar mag je het auto theorie examen doen. Je praktijkexamen voor rijbewijs B mag je doen als je 17 jaar bent.

Je motor theorie examen mag je doen vanaf 17 jaar. Vanaf 18 jaar mag je bij het CBR praktijkexamen doen op een lichte motor voor rijbewijs (A1). Vanaf 20 jaar mag je examen doen op een middelzware motor rijbewijs (A2). En vanaf 21 jaar op een zware motor rijbewijs (A).

Hoe lang duurt het afnemen van het theorie examen?

Het afnemen van het zowel het auto als het motor theorie examen duurt maximaal 30 minuten met een uitzondering daargelaten als je bijvoorbeeld extra tijd hebt gekregen. Dan heb je maximaal 45 minuten de tijd. Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij het CBR.

Hoeveel fouten mag je hebben bij je theorie examen?

Het auto theorie examen bestaat uit drie onderdelen. Deel 1 gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je er ten minste 13 goed moet hebben. Deel 2 kennis bestaat uit 12 vragen waarvan je er ten minste 10 goed moet hebben. Deel 3 inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan je er ten minste 25 goed moet hebben.

Het motor theorie examen bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je er 44 of meer goed beantwoorden.

Waar en wanneer kan ik het examen afleggen?

Je vraagt je examen aan op de website van het CBR. Je kunt meestal al vrij snel terecht. Examens vinden plaats op 53 verschillende locaties in Nederland. De kosten van het examen staan vermeld op de website van het CBR. Je krijgt na het examen direct de uitslag. Vergeet niet om geldige legitimatie mee te nemen naar het examen. Zonder geldige legitimatie mag je niet aan het examen deelnemen.Wat neem je mee naar het theorie examen?

Je neem een geldig identiteitsbewijs mee en je neemt het reserveringsnummer mee. Dit nummer krijg je in de e-mail of in een brief die je van het CBR of je instructeur hebt ontvangen wanneer de reservering voor het theorie examen is gemaakt.Hoe lang is de uitslag geldig als je het theorie examen hebt behaald?

Wanneer je geslaagd bent voor je theorie examen is deze maximaal 1,5 jaar geldig. Dat betekent dat je binnen anderhalf jaar je praktijk examen moet behalen. Anders zul je opnieuw het theorie examen moeten afleggen.Wanneer kan ik mijn theorie bewijs in ontvangst nemen?

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag. Binnen 24 uur ontvang je ook een mail van het CBR met de uitslag erop. Ben je geslaagd dan is je theorie 1,5 jaar geldig.Hoe kan ik jullie bereiken als ik een vraag heb over de online theorie cursus?

Je kunt ons een mail sturen naar info@theorie-online.com. Onze instructeurs zullen zo snel mogelijk reageren op je mail.Bieden jullie ook rijlessen aan?

Nee, wij hebben ons volledig toegelegd op het aanbieden van theorie cursussen.Werken jullie samen met rijscholen?

Ja, wij werken met verschillende rijscholen samen door heel het land. Wij bieden deze rijscholen een online leeromgeving aan voor hun studenten waarmee ze de theorie tot zich kunnen nemen en kunnen oefenen met de proefexamens.